De Maatschap

By Guy Clemens, 5 juli 2016


De Maatschap is een vierdelige dramaserie over een Nederlandse advocatenfamilie. De serie wordt later dit jaar uitgezonden op NPO 2.

De hoofdrollen in deze nieuwe serie worden gespeeld door Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld.

Voor De Maatschap hebben de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus zich laten inspireren op de familiegeschiedenis van een bekende Nederlandse advocatenfamilie. De tv-serie vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. Van de grond af bouwt de jonge Matthias Meyer een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Een hecht gezin, één tegen de wereld. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen. Met z¹n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de vier zoons aan hun vader en aan elkaar, wordt van binnenuit ondermijnd. Naast deze familiegeschiedenis gaat De Maatschap over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland.

Zowel scenarioschrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus als regisseur Michiel van Jaarsveld hebben hun sporen verdiend op het gebied van dramaseries voor de televisie. Van Jaarsveld was eerder verantwoordelijk voor succesvolle serie Stellenbosch en recent de serie Sams Kerst. Schütz en Popeyus zijn bekend van onder andere bekroonde series als Eileen, De Enclave en Offers . Dutch Mountain Film produceerde eerder de veel bekroonde dramaserie Den Uyl en de affaire Lockheed en films als Kauwboy, en De Dominee.

De Maatschap komt tot stand met steun van het Mediafonds

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail